6 közeli kirándulóhely az őszi szünetre, ha gyerekekkel indul útnak a család

Természetesen az országhatáron belül is számos remek lehetőség várja a gyerekekkel kiránduló családokat ősszel, de az alábbi válogatásunkban olyan úti célokat szedtünk össze, amelyek az országhatárhoz közel helyezkednek el, mégis talán kevesebben ismerik őket, ritkábban látogatnak ide ősszel a magyar kirándulók.

Az őszi szünet lehetőséget nyújthat, hogy egy átlagos szombati napon elérhető célpontnál akár egy kicsit távolabbra is merészkedjünk. Ősszel a szállások árai is alacsonyabbak lehetnek, mint a nyári főszezonban, így amennyiben tehetjük, megérheti akár 2-3 éjjelre is ellátogatni olyan határközeli helyekre, amelyeket kicsik és nagyok egyaránt élvezhetnek. Az alábbi válogatásban szereplő célpontok alkalmasak arra, hogy kisgyerekekkel, 2-3 napra ellátogassunk, és élvezzük az őszi színekbe öltözött változatos természeti tájat.

Gyerekekkel utazik? Ne feledkezzen meg az utasbiztosításról!

Szlovákia – Magas-Tátra

Az őszi Magas-Tátra különleges látványt nyújt az aranyló erdőkkel és a hófödte hegycsúcsokkal, ami ideális környezetet biztosít a túrázáshoz. Az enyhébb őszi időjárás és a friss, tiszta levegő különösen kedvez a természetjárásnak, gyerekekkel is könnyedén bejárható útvonalak találhatók. Csorba-tónál és Ótátrafüreden a felvonózás is remek élményt kínál, gyönyörű panorámával, amely a kisebbek számára is élvezhető. Budapesttől az utazás időtartama körülbelül 2-3 óra.

Ausztria – Neusiedler See (Fertő-tó)

A Fertő-tó őszi hangulata varázslatos, a környező táj aranyló színekbe öltözik, ami kiváló lehetőséget nyújt sétákra és kerékpározásra. A tó körül számos gyerekbarát program várja a családokat, többek között állatkert, kalandpark és játszótér. A Fertőzug állatpark és a tó környéki kisebb települések felfedezése is remek kikapcsolódást biztosít az őszi napsütésben, a hűvösebb idő pedig ideális a közeli termálfürdők látogatásához. Soprontól az utazás időtartama körülbelül 1,5-2 óra.

Horvátország – Zágráb és Plitvicei-tavak

Zágráb történelmi belvárosa és parkjai ősszel csendesebbek, a Plitvicei-tavak környéke ilyenkor különösen nyugodt, lenyűgöző színekkel és kristálytiszta vízesésekkel. Az őszi szezonban kevesebb turista van, ami békésebbé teszi a látogatást. A nemzeti park gyerekekkel is könnyen bejárható, a tavak és az erdők közötti séták, valamint a hajókázás is élvezetes programok ilyenkor. Budapestről Zágráb autóval körülbelül 3-3,5 óra, a Plitvicei-tavak pedig további 1 órányira található.

Szlovénia – Bledi-tó

Az őszi Bledi-tó festői látványt nyújt, a tó és a környező hegyek aranyló levelekben tündökölnek. Csónakázás a tavon vagy séta a part mentén különleges élményt nyújt, miközben a hegyek és a tó tükre őszi színekben játszik. A Bled várához vezető felvonó izgalmas lehetőség, a kilátás pedig lenyűgöző. A közeli bobpálya további szórakozást kínál, amely a gyerekek számára is élvezetes. Budapestről az utazás időtartama körülbelül 5 óra.

Szerbia – Palicsi-tó és Szabadka

A Palicsi-tó körüli parkok őszi színekben ragyognak, kellemes sétákra nyújtanak lehetőséget, miközben a gyerekek számára izgalmas kikapcsolódást biztosít az állatkert és a játszóterek. A tó partján nyugodt, békés hangulat uralkodik, amely különösen kellemes egy őszi kiránduláshoz. Szabadka szecessziós építészeti csodái pedig különleges élményt kínálnak a város felfedezésekor. Szegedtől az utazás időtartama körülbelül 2-3 óra.

Csehország – Brno és a Morva-karszt

Brno és a Morva-karszt őszi kirándulásra tökéletes választás. Az erdők gyönyörű őszi színekben pompáznak, és a barlangok, például a Punkva-barlang és a Macocha-szakadék felfedezése izgalmas élményt kínál. A Morva-karszt környékén található kilátók és bobpályák szintén remek kikapcsolódási lehetőségek, Brno városában pedig az állatkert és a planetárium különösen érdekes programok lehetnek a gyerekek számára. Budapestről az utazás időtartama körülbelül 3 óra.

UTASBIZTOSÍTÁS

Néhány perc alatt már a kötvény is a kezében lehet!

Tovább
Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2024. 10. 21.